Σύλληψη ημεδαπού στην Κάλυμνο – Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στην Μονεμβασιά – Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 18χρονου ημεδαπού προέβησαν, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, για παράβαση των άρθρων 45 (συναυτουργία), 361 (εξύβριση), 308 (σωματική βλάβη) και 309 (επικίνδυνη σωματική βλάβη) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε συνέργεια με άλλους τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 16, 16 και 18 ετών, βραδινές ώρες χθες, εξύβρισαν δύο (02) 15χρονους ημεδαπούς και τους επιτέθηκαν προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, στην παραλία ''ΚΑΣΟΝΙΑ'' Ποθιάς ν. Καλύμνου. Οι εν λόγω 15χρονοι μεταφέρθηκαν από οικείους τους στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ οι τρεις (03) έτεροι ημεδαποί αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς, για περιστατικό ακυβερνησίας του Τ/Χ σκάφους ''ΤΗΕ ΒROD'' σημαίας Πολωνίας με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμένα Μονεμβασιάς.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ'' Σ.Μ. 16 προς παροχή συνδρομής.

Το ''ΤΗΕ ΒROD'' εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το ''ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ'' στον λιμένα Μονεμβασιάς με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη σήμερα, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν.Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25, 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες