Σύλληψη ημεδαπού στο Ηράκλειο - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΥΓ πλοίου στους Παξούς - Απεγκλωβισμός και παροχή συνδρομής στην Κεφαλονιά - Διακομιδή ασθενούς

irakleio.jpg
Share:    

Στη σύλληψη ενός 56χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ηρακλείου, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 216 και 394 του Π.Κ, για παράβαση του Ν. 2960/2001 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας-Περί Λαθρεμπορίας”, για παράβαση του Ν. 4679/20 “Περί Προστασίας Σημάτων” καθώς και για παράβαση του Ν. 2168/93 ''Περί Όπλων''.

Ειδικότερα σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 56χρονο κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα (01) αλληλεπίθετο κυνηγετικό όπλο (super pose), χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων και εκατόν ενενήντα πέντε (195) απομιμητικά ζευγάρια γυαλιά ηλίου, διαφόρων επωνυμιών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ” Ν. Πειραιά 10603 για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ν. Παξών.

Το “ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κέρκυρας προς τον λιμένα Γαΐου Παξών κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Γαΐου Παξών και αποβίβασε τους 83 επιβάτες του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ὠρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμό τριών (03) αλλοδαπών, στη δύσβατη παραλία «ΧΑΛΚΕΣ ΠΕΤΑΝΩΝ» ν. Κεφαλληνίας.

Στο σημείο μετέβη το ιδιωτικό σκάφος «ΓΕΩΡΓΙΑ» Σ.Λ. 145 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισε και απεγκλώβισε τους ανωτέρω αλλοδαπούς, ενώ τους μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία «ΠΕΤΑΝΟΙ ΠΑΛΙΚΗΣ» ν. Κεφαλονιάς.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Πάτμου προς τον λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 69χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες