Σύλληψη ημεδαπού στον Πειραιά - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην θαλάσσια περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης – Σύλληψη Πλοιάρχου ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Θάσο

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 59χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στον κεντρικό λιμένα Πειραιά, στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος (Τζελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση των άρθρων 167 (Αντίσταση), 169 (Απείθεια), 361 (Εξύβριση) και 333 (Απειλή) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην περιοχή Λεμονάδικα (πύλη Ε7), εντός του κεντρικού λιμένα Πειραιά, βεβαιώθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 59χρονος, τροχονομική παράβαση από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο ανωτέρω ημεδαπός, κατά τη διαδικασία αφαίρεσης πινακίδας κυκλοφορίας, επιχείρησε να αποτρέψει στέλεχος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. απωθώντας το χέρι του, ενώ στη συνέχεια πλησίασε και εξύβρισε τα εν λόγω στελέχη, προβάλλοντας αντίσταση και απειλώντας τους κατά τη σύλληψη του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 22 και 18 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ισθμίων μεσημβρινές ώρες χθες, για τον εντοπισμό πυρομαχικού (πιθανόν όλμος) στην θαλάσσια περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης του Σαρωνικού κόλπου.

Το ανωτέρω πυρομαχικό εντοπίστηκε σε απόσταση 20-25 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 3-4 μέτρων, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης οξείδωσης και χωρίς το εμπρόσθιο τμήμα του.

Στο σημείο έχει τοποθετηθεί σήμανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την εξουδετέρωσή της.

*****

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη ν. Θάσο προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, για παράβαση του άρθρου 233 του Κ.Δ.Ν.Δ. 187/73, σε συνδυασμό με το άρθρο 42 του Κ.Ο.Κ.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η ανωτέρω Λιμενική Αρχή για περιστατικό μέθης του ανωτέρω, ενώ σε επανειλημμένες κλήσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και σε αναζήτησή του στο πλοίο, δεν ανταποκρινόταν.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του δεν εκτελέστηκαν και οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους από έτερα δρομολογημένα πλοία.


Σχετικές εικόνες