Σύλληψη ημεδαπών για ναρκωτικά στη Μύρινα - Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Θήρα

Myrina
Share:    

Στη σύλληψη μιας 39χρονης ημεδαπής και ενός 35χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες της 27-02-2021, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μύρινας, για παράβαση του Ν. 4139/2013 (περί εξαρτησιογόνων ουσιών).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι εν λόγω ημεδαποί στον Κρατικό Επιβατικό Αερολιμένα Λήμνου, κατά την αποβίβασή τους από αεροπλάνο το οποίο προερχόταν από την Αθήνα. Αφού ακινητοποιήθηκαν από τα ανωτέρω στελέχη, στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου όπου υποβλήθηκαν σε νομότυπη σωματική έρευνα και ιατρικές εξετάσεις-ακτινολογικό έλεγχο. Στην 39χρονη διενεργήθηκε σωματική έρευνα κατά την οποία βρέθηκε στην κατοχή της, επιμελώς κρυμμένη μία νάιλον διάφανη συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη μεικτού βάρους 149,74 γρ, καθώς και μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, εντοπίστηκαν σε κοινή τσάντα αποσκευών με τον 35χρονο ένα (01) πλαστικό κυτίο, περιέχον διάφορα πλαστικά αντικείμενα και βαμβάκια με υπολείμματα ηρωίνης, μη δυνάμενα να ζυγισθούν.

Επιπλέον, βρέθηκαν μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας του 35χρονου, δυο (02) αεροπορικά εισιτήρια των επιβαινόντων, καθώς και το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400€), ως πιθανώς προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τα οποία ανευρέθηκαν κατά τη σωματική έρευνα. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία των ανωτέρω ημεδαπών, όπου ανευρέθη ένα (01) πλαστικό μπουκάλι νερού, περιέχον υγρή μεθαδόνη μεικτού βάρους 156,73 γραμμαρίων.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σύνολο των ανευρεθέντων ποσοτήτων και αντικειμένων με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και πρόκειται να αποσταλούν στο τμήμα χημικών Υπηρεσιών Μυτιλήνης προς δειγματισμό και εξέταση.

*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες της 26-02-2022, στελέχη του Λιμεναρχείου Θήρας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε εντός του αλιευτικού καταφυγίου Βλυχάδας, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, εντοπίστηκε ο 30χρονος ο οποίος είχε αποβιβαστεί από το εν λόγω σκάφος, να έχει στην κατοχή του ποσότητα αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 34,80 γραμμαρίων. Από το Λιμεναρχείο Θήρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανευρεθείσα ναρκωτική ουσία.


Σχετικές εικόνες