Σύλληψη ημεδαπών στο Ίλιον από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών - Σύλληψη ημεδαπών στη Χαλκίδα - Ανεύρεση πήλινου αντικειμένου στην Χερσόνησο - Διακομιδές ασθενών

rafina
Share:    

Στη σύλληψη δυο ημεδαπών, ηλικίας 35 και 26 ετών, προέβησαν την 14-6-2022, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών/ Ε.Ο.Ε.Π. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ''ΡΑΝΤΟ'', για παράβαση του Ν. 4139/2013 (περί εξαρτησιογόνων ουσιών).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έρευνα εντός της οικίας της 26χρονης στο Ίλιον Αττικής, όπου εντοπίστηκαν τα ακόλουθα:

-δύο (02) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη φυτική κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 67,32 γρ.,

-μια (01) χάρτινη συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη φυτική κάνναβη, μεικτού βάρους 21,74 γρ.,

-τέσσερις (04) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν πιθανόν κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 02,98 γρ. και

-δύο (02) τρίφτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

*****

Εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, δύο (02) ανήλικοι ημεδαποί να πέφτουν εντός της θάλασσας, από τα μεταλλικά κιγκλιδώματα της συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου, εν μέσω διαύλου και συνελήφθησαν για παράβαση διατάξεων των άρθρων 290 και 291 Π.Κ. (“διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας”).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι κηδεμόνες των ανωτέρω, ηλικίας 53 και 50 ετών, για παράβαση του άρθρου 360 Π.Κ.


*****

Παραδόθηκε, απογευματινές ώρες την 10-06-2022, στο Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, πήλινο αντικείμενο, πιθανότατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, το οποίο βρέθηκε στον λιμένα Χερσονήσου.

Το εν λόγω αντικείμενο πρόκειται να παραδοθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου μετά από υπόδειξη αρχαιολόγου.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονης, από τον λιμένα ''ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ'' ν. Ιθάκης στον λιμένα ''ΣΑΜΗΣ'' ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-62χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες