Σύλληψη ημεδαπών για ναρκωτικά στην Κέρκυρα

KERKYRA
Share:    

Στην σύλληψη δύο (02) ημεδαπών ηλικίας 54 και 44 ετών, προέβησαν την 7-7-2022 στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας σε περιοχή βόρεια ν. Κέρκυρας, για παράβαση του Ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις”.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, εντόπισαν σε εξωτερικό χώρο της οικίας του 54χρονου, δεκαεπτά (17) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από εξήντα οκτώ εκατοστά (0,68 εκ.) έως δύο μέτρα και είκοσι επτά εκατοστά (2,27 μ.). Επίσης στο χώρο της οικίας του 54χρονου όπου διέμενε και ο 44χρονος εντοπίστηκε σωλήνας ύδρευσης. Ο εν λόγω 44χρονος ακινητοποιήθηκε κατά την έξοδο του από την οικία, ενώ παράλληλα σε παράλληλη επιχείρηση στην πόλη της ν. Κέρκυρας τα προαναφερόμενα στελέχη εντόπισαν τον 54χρονο και σε σωματικό έλεγχο που διενήργησαν, εντόπισαν ένα μεταλλικό κυτίο το οποίο περιείχε κάνναβη καθαρού βάρους 6,3 γρ.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα παρουσία δικαστικής λειτουργού, στην οικία του 54χρονου ημεδαπού, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 ''ΣΤΙΤΣ'' όπου εντοπίστηκε ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους είκοσι δύο γραμμαρίων (22,00 γρ.).

Από την πληκτρολόγηση των στοιχείων του 54χρονου και του 44χρονου, προέκυψαν μέτρα απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας που διενεργεί προανάκριση, εκριζώθηκαν τα δενδρύλλια και κατασχέθηκαν οι ποσότητες κάνναβης και θα αποσταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες προς περαιτέρω ανάλυση. Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες