Σύλληψη ημεδαπών για ναρκωτικά στο Βόλο - Αλιευτικός έλεγχος στο Βόλο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα

1
Share:    

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών ηλικίας 42 και 38 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Βόλου για παράβαση του Ν. 4139/13 "περί εξαρτησιογόνων ουσιών".

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ε/Π - Α/Κ σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΗΛΙΝΑΣ'' Ν. Μαγνησίας, εντοπίστηκε ο 38χρονο να κατέχει εντός χειραποσκευής του μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 33,4γρ. καθώς και μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 1,3γρ. Στη συνέχεια βρέθηκε ο 42χρονος να κατέχει μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 8,3γρ. καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό καθαρού βάρους 0,5γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΗΛΙΝΑΣ'' του Δήμου Νότιου Πηλίου, εντοπίστηκαν δύο (02) αλιείς να έχουν αλιεύσει με Α/Κ - Ε/Π σκάφος, 1.600 άτομα ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΩΝ'' (HOLOTHURIA SPP), ήτοι 1.200 περισσότερα από το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό αλιευόμενων ατόμων ανά σκάφος και ανά ημέρα και εκ των οποίων τα 200 άτομα ήταν κάτω του επιτρεπόμενου βάρους των 180γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα άτομα ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΩΝ'' που ήταν περισσότερα από το επιτρεπόμενο όριο κατασχέθηκαν και στη συνέχεια ποντίστηκαν στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 24 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 42χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, με την συνέργεια της 24χρονης, η οποία τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.

Σχετικές εικόνες