Σύλληψη ημεδαπών για ναρκωτικά στον λιμένα Πειραιά

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Share:    

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 17 και 19 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες την 15-7-2022, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του νόμου Ν. 4139/13 ΄΄περί εξαρτησιογόνων ουσιών΄΄ καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών, σε διενεργηθέντα έλεγχο με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ''GIGOLO'', κατά την είσοδο του 19χρονου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα ταξίδευε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (01) πλαστική συσκευασία με αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 4 γραμμαρίων. Μετέπειτα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε σακίδιο πλάτης που έφερε ο εν λόγω ημεδαπός, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και τυλιγμένες μέσα σε ανδρικό ένδυμα, δύο (02) πλαστικές συσκευασίες με αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1.078 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, κατόπιν ένδειξης από τον 19χρονο, εντοπίστηκε εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, από κλιμάκιο στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και ο 17χρονος ημεδαπός.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες πρόκειται να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ τα κατασχεθέντα κινητά θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα της Δ.Ε.Ε. για εξαγωγή δεδομένων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Σχετικές εικόνες