Σύλληψη ημεδαπών για παράνομη διευκόλυνση μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών στη Θεσσαλονίκη

1
Share:    

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 28 και 68 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για διευκόλυνση μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών στον ελλαδικό χώρο.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή για την ύπαρξη τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι κατά δήλωσή τους την 24/06/23 είχαν επιβιβασθεί σε καρότσα Φ/Γ οχήματος στα Ίψαλα Τουρκίας, χωρίς να τους αντιληφθεί ο οδηγός και κατά τη διάρκεια ελέγχου εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης, έσκισαν το προστατευτικό κάλυμμα της καρότσας και εξήλθαν του λιμένα τρέχοντας.

Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στη Λιμενική Αρχή, στην οποία λίγο αργότερα εμφανίστηκαν ο 28χρονος, με την ιδιότητα του δικηγόρου, και ο 68χρονος, με την ιδιότητα του διερμηνέα, προκειμένου να αναλάβουν τη διαδικασία αιτήσεως ασύλου των τεσσάρων προσαχθέντων.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση προέκυψε η συμμετοχή και των δύο σε διευκόλυνση μεταφοράς υπηκόων τρίτης χώρας έναντι αμοιβής και κατόπιν νομότυπης έρευνας που ακολούθησε στην οικία του 68χρονου κατασχέθηκε το ποσό των 5.300 ευρώ, ενώ εντοπίστηκε και έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης για παραπομπή του ανωτέρω για απόπειρα διευκόλυνσης μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης τα δύο (02) κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 28χρονου.

Σχετικές εικόνες