Σύλληψη ημεδαπών και αλλοδαπού για ναρκωτικά στον Πειραιά, στο Ηράκλειο και στα Χανιά

101910 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 21χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΚΕΛΥ'', κατά την είσοδο του 21χρονου σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο που θα αναχωρούσε από τον λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν εντός των αποσκευών του τα κάτωθι:

-μια (01) συσκευασία που περιείχε ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανώς κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 118γρ. και

-ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ναρκωτική ουσία, πιθανώς κατεργασμένη κάνναβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

*****

Στη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΚΕΛΥ'', κατά την είσοδο του 23χρονου σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο που θα αναχωρούσε από το λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν εντός των αποσκευών του τα κάτωθι:

-μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 54γρ. και

-ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

*****

Στη σύλληψη 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του νόμου 4139/13 και του άρθρου 167 Π.Κ.

Ειδικότερα, σε απόπειρα ελέγχου του ανωτέρω από τα εν λόγω στελέχη κατά την αποβίβαση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον λιμένα Ηρακλείου, ο 20χρονος τράπηκε σε φυγή, ενώ ακινητοποιήθηκε 150 μέτρα περίπου έξω από το λιμάνι.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν:

-μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη, μικτού βάρους 46,2 γραμμαρίων και

-μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη, μικτού βάρους 4,8 γραμμαρίων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

*****

Στη σύλληψη 28χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Χανίων, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΔΟΥΚΑ'', κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Σούδας, βρέθηκε στην κατοχή του 28χρονου μία (01) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα πιθανώς κοκαΐνη υπό τη μορφή βράχου, συνολικού μικτού βάρους 101,70 γραμμάρια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και μία (01) συσκευή τηλεφωνίας.

Σχετικές εικόνες