Σύλληψη ημεδαπών στη Θεσπρωτία - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Χαλκίδα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Πάτμο - Αλιευτικοί έλεγχοι στην Κάλυμνο και στη Νέα Μηχανιώνα

ΜΥΔΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Share:    

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 57 και 53 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη των Γραφείων Ασφαλείας και Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του Ν.Δ. 420/1970 (ΦΕΚ Α΄ 27/1970).

Ειδικότερα, οι εν λόγω ημεδαποί εντοπίστηκαν από τα ανωτέρω στελέχη στη λιμνοθάλασσα “ΛΟΥΤΣΑ ΠΑΠΑΔΙΑ” να αλιεύουν παράνομα, άνευ αδείας, εντός αυτής, η οποία ήταν μισθωμένη σε ιδιώτη από την Περιφέρεια Θεσπρωτίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για περιστατικό πτώσης οχήματος, στη θαλάσσια περιοχή του νότιου εμπορικού λιμένα Χαλκίδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για Ι.Χ.Ε., το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο στο χερσαίο τμήμα του λιμένα, άνευ επιβατών. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή δύο (02) ταχύπλοων σκαφών και ιδιωτικού καταδυτικού συνεργείου, το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε από ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενα σταθμευμένα οχήματα και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''ΕΙΡΗΝΗ'' Ν. Πάτμου 14, ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της νησίδας “ΑΓΡΙΕΛΟΥΣΣΑ” - νοτιοδυτικά ν. Αρκιών, παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα ψύξης της δεξιάς κύριας μηχανής. Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο ΠΑΤΜΟΣ – ΑΡΚΙΟΙ – ΜΑΡΑΘΙ – ΛΕΙΨΟΙ.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. προς τυχόν παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το εν λόγω πλοίο, με επιβαίνοντες τρία (03) μέλη πληρώματος, κενό επιβατών. Στη συνέχεια το ''ΕΙΡΗΝΗ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα με τη χρήση της αριστερής κύριας μηχανής, στον λιμένα Πάτμου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού επιθεώρησης του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, πραγματοποιήθηκε άρση απαγόρευσης.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, στην παραλία “ΒΟΥΒΑΛΙ” Πόθιας ν. Καλύμνου, εντοπίστηκε ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας, να έχει αλιεύσει δεκατέσσερα κιλά μύδια του είδους «MYLITUS GALLOPROVINCIALIS», είδος για το οποίο απαγορεύεται η αλιεία -εμπορία, λόγω χρονικής απαγόρευσης του.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ η εν λόγω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια καταστράφηκε.

*****

Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με περιπολικό όχημα ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην περιοχή “ΚΑΒΟ ΝΤΟΥΡΜΠΑΛΗ” Αγγελοχωρίου, κατελήφθει αλιέας, να διενεργεί υποβρύχια αλιεία (χωρίς αλιευτικό εργαλείο), οστράκων του είδους “VENUS VERRUCOSA” (ΚΥΔΩΝΙ).

Από τη Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας βεβαιώθηκε μία διοικητική -αλιευτική παράβαση, ενώ κατασχέθηκαν 7,115 κιλά κυδώνια, τα οποία απορρίφθηκαν εκ νέου στη θάλασσα.

Σχετικές εικόνες