Σύλληψη ημεδαπών στο Ρέθυμνο – Θάνατος αλλοδαπού στην Κίσσαμο Κρήτης – Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Σάμο - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393.jpg
Share:    

Στη σύλληψη πέντε (05) ημεδαπών, ηλικίας 27, 20, 21, 29 και 27 ετών αντίστοιχα, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, για παράβαση του άρθρου 309 του Π.Κ. (Επικίνδυνη σωματική βλάβη).

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για περιστατικό ξυλοδαρμού 45χρονου αλλοδαπού επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη χερσαία ζώνη λιμένα Ρεθύμνου. Οι ανωτέρω δράστες, που αναγνωρίστηκαν από αυτόπτη μάρτυρα, συνελήφθησαν από στελέχη του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. και παραδόθηκαν στην Λιμενική Αρχή.

Κατά την κράτηση τους, ο ένας 27χρονος εξύβρισε και απείλησε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά παράβαση των άρθρων 361 και 333 του Π.Κ..

Ο 45χρονος τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ'' Καστελίου Κίσσαμου, 68χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Κίσσαμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κίσσαμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας   από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Π. 9915, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Κέρκυρας για Ηγουμενίτσα, παρατηρήθηκε από τον Α΄ Μηχανικό του πλοίου διαρροη καυσαερίων από βαλβίδες εισαγωγής στο Νο1 κύλινδρο της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε η ανωτέρω βλάβη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' μέχρι την προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''BLUE Z'' σημαίας Βελγίου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ν. Σαμιοπούλας .

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π -Α/Κ σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΡΑΤΟΣ» Ν.Λ. 27

Το ανωτέρω Ι/Φ αποκολλήθηκε και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα όρμου Μαραθόκαμπου συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BLUE Z'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-28χρονης,74χρονης, 18χρονης και 71χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53,

-54χρονου, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Αστακού Αιτ/νίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-33χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Αλόννησου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν. Σ. 166,

Σχετικές εικόνες