Σύλληψη ημεδαπών στο Ρέθυμνο για παράβαση του νόμου 2168/93 ''περί όπλων'' - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκαφών στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Στη σύλληψη ενός 22χρονου και ενός 21χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, για παράβαση του Ν.2168/93 ''περί όπλων’’.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω δύο εντοπίστηκαν, επί της οδού Ελευθέριου Βενιζέλου από στελέχη ΕΛ.ΑΣ, όταν μετά από έρευνα στα οχήματα τους, εντοπίστηκαν στην κατοχή τους, δύο μαχαίρια συνολικού μήκους είκοσι δύο (22) και είκοσι ένα (21) εκατοστά αντίστοιχα, καθώς και τρία (03) φυσίγγια.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για ανατροπή γερανού οχήματος, κατά τη διαδικασία μετακίνησης σκάφους, επί του χερσαίου χώρου μαρίνας Γουβιών.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι γερανοφόρο όχημα, στο οποίο ήταν δεμένο Ι/Φ σκάφος, ανετράπη προκαλώντας του υλικές ζημιές, όπως επίσης και σε έτερο Ι/Φ σκάφος που βρισκόταν πλησίον.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω Ι/Φ, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα τα πλοία νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-35χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-67χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” Ν.Π. 10301 και

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες