Σύλληψη κυβερνήτη στην Πάρο - Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο /Γ πλοίου στον Πειραιά - Τραυματισμός επιβάτιδος εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Άνδρο - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάρου, για παράβαση των άρθρων 180 παρ.1, 234 και 235 παρ. Ζ περί Κ.Δ.Ν.Δ. και του άρθρου 12 του Π.Δ. 23/1999.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πούντας ν. Πάρου, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος διενεργούσε επαγγελματικό ταξίδι αναψυχής, με δέκα (10) επιβαίνοντες, χωρίς να έχει λάβει τη σχετική άδεια απόπλου από τη Λιμενική Αρχή και χωρίς να κατέχει τα απαραίτητα ναυτιλιακά έγγραφα, ενώ δεν έφερε βεβαίωση καταμέτρησης επιβαινόντων.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE GALAXY» Ν. Π. 12247, απώλεσε την αριστερή άγκυρα κατά την διαδικασία άπαρσης αυτής, πριν τον απόπλου του από τον λιμένα «ΒΑΘΥ» ν. Σάμου, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Βαθύ ν. Σάμου στον λιμένα Πειραιά.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά, αποβιβάζοντας 263 επιβάτες, 65 Ι.Χ.Ε., 82 Φ/Γ και 64 Δ/Κ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «BLUE GALAXY», ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης καθώς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π'' Ν.Π. 11479, για τραυματισμό 72χρονης επιβάτιδος, κατά την εκτέλεση δρομολογίου του πλοίου, από τον λιμένα Γαυρίου προς τον λιμένα Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω, ενώ ανέβαινε την κυλιόμενη σκάλα του πλοίου έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο δεξί άνω άκρο, ενώ άμεσα το πλήρωμα του πλοίου της παρείχε τις πρώτες βοήθειες

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Βατοπεδίου Αγίου Όρους στον λιμένα Ιερισσού, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες