Σύλληψη παράνομα εισερχόμενων προσώπων και των αλλοδαπών διακινητών τους στο Λαύριο

lavrio1
Share:    

Μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κ.Λ. Λαυρίου, αξιοποιώντας πληροφορίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και της Λιμενικής Αρχής Άνδρου, διενήργησαν έλεγχο σε Ι/Φ σκάφος σημαίας Πολωνίας που κατέπλευσε στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας του λιμένα Λαυρίου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες προερχόμενο από Τσεσμέ Τουρκίας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός κυβερνήτης και ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους μετέφεραν παράνομα πέντε (05) αλλοδαπούς, πραγματοποιώντας παράνομη είσοδο στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, καθώς επίσης και διευκόλυναν την μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, οπότε και συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 83 του ν. 3386/2005, του άρθρου 187 Π.Κ. “εγκληματική οργάνωση” και των άρθρων 29 και 30 του ν. 4251/2014. Για την παράνομη μεταφορά τους αυτή, φέρεται να πλήρωσαν συνολικά ποσό αξίας είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

Επιπροσθέτως, στην κατοχή του ιδιοκτήτη του σκάφους εντοπίστηκε ποσότητα επτά γραμμαρίων (7gr) ύποπτων ναρκωτικών ουσιών, η οποία κατασχέθηκε.

Επίσης, από Κ.Λ. Λαυρίου κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος, ένα (01) εκμισθωμένο Ε.Ι.Χ. όχημα, δύο (02) tablets ,τρία (03) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων εννιακοσίων εξήντα πέντε (3.965,00) ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από το Κ.Λ. Λαυρίου, ενώ οι προαναφερθέντες πέντε (05) αλλοδαποί θα παραδοθούν στην ΕΛ.ΑΣ/Τμ. Αλλοδαπών για την εφαρμογή διοικητικών μέτρων εις βάρος τους.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων σε προγενέστερες υποθέσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, όπως επίσης και την συνεργασία αυτών με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικές εικόνες