Σύλληψη πλοιάρχου Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στα Νέα Στύρα - Σύλληψη ημεδαπών και αλλοδαπής στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες ο Πλοίαρχος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Νέα Στύρα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέων Στύρων, για παράβαση των άρθρων 234 παρ. 1 και 235 παρ Η του Κ.Δ.Ν.Δ. και του άρθρου 291 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε η πλημμελής στοιβασία Ι.Χ.Ε οχημάτων στους χώρους έχμασης του πλοίου, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση σε αυτά , τόσο από τους οδηγούς όσο και από το προσωπικό του πλοίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Στύρων του Λιμεναρχείου Καρύστου.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 35 και 60 ετών καθώς και μίας 22χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 35χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος και ο 60χρονος συνεπιβάτης ως συνεργός στην απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα της 22χρονης, η οποία δεν διέθετε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα που να επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή της σε έδαφος SCHENGEN. Επιπλέον, για την 22χρονη υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.N. 64,

-89χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745 και

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

Σχετικές εικόνες