Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ πλοίου στη Μύκονο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κάλυμνο - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Κέρκυρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Share:    

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ ''SIFNOS JET'' σημαίας Κύπρου, στο λιμένα ν. Μυκόνου, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών στο πλοίο το οποίο προερχόταν από τον λιμένα ν. Πάρου, διαπιστώθηκε ότι έφερε υπεράριθμους επιβάτες. Συνολικά καταμετρήθηκαν 482 επιβάτες αντί του προβλεπόμενου μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 430, που προβλέπει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του εν λόγω πλοίου. Επιπροσθέτως, η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 344 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του covid_19.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους ''ΟΣΤΡΙΑ'' Ν. Ρόδου 225, ότι το Ι/Φ σκάφος ''KEYX 3'' σημαίας Γερμανίας παρουσίασε μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΛΥΧΑΔΙΑ'' ν. Καλύμνου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ''ΟΣΤΡΙΑ'' και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Καλύμνου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''KEYX 3'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού, ενώ κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, λόγω μη ενημέρωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής για το ανωτέρω συμβάν ως όφειλε.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι το Ι/Φ σκάφος ''K2'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω θραύσης του ιστίου, στη θαλάσσια περιοχή 04 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Κέρκυρας, με εννέα (09) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΣΠΡΟΚΑΒΟΣ'' ν. Κέρκυρας να πλέει με τη χρήση της κύριας μηχανής, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα ''ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ'' ν. Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''K2'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηγουμενίτσα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με 32χρονη οδηγό συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα με 43χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της ανωτέρω.

Η 35χρονη διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.