Σύλληψη πλοιάρχου στον Φλοίσβο – Τραυματισμός αλιεργάτη στο Γαλαξίδι – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 52χρονου ημεδαπού πλοιάρχου, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, για παράβαση των διατάξεων Υγειονομικού Κανονισμού, του άρθρου 43 παρ. 12 του Ν. 4025/2011.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε έλεγχος σε τρία (03) Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.), τα οποία λειτουργούσαν εντός Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δύο (02) εξ αυτών στερούνταν βεβαίωσης συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, επιδόθηκε απόφαση σφράγισης των ανωτέρω καταστημάτων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας, από τον Κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους, για τον τραυματισμό 40χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη μέλους πληρώματος.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος ενώ εκτελούσε αλιευτικές εργασίες εντός του σκάφους, τραυματίστηκε σε δάχτυλο του αριστερού χεριού του. Ο άνδρας διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας για παροχή των πρώτων βοηθειών και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας για περαιτέρω ιατρική εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-7χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-29χρονης, από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα Όρμου Φηρών ν. Θήρας, με Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΗ ΣΤΑΡ” Ν.Θ.68.

Σχετικές εικόνες