Συνάντηση εκπροσώπων Europol με στελέχη Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης αναφορικά με την εξάρθρωση των εγκληματικών δικτύων που σχετίζονται με το ναυάγιο που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου

DSC_5884.width-1600.width-1600.wid.2e16d0ba.fill-900x400
Share:    

Στο πλαίσιο συνεργασίας Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με την Europol στον τομέα της πρόληψης και της καταπολέμησης όλων των μορφών του σοβαρού διεθνούς και οργανωμένου εγκλήματος και κατ΄ εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), πραγματοποιήθηκε την 13η Ιουλίου τρέχοντος έτους, συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταξύ του Επικεφαλής του European Migrant Smuggling Center / Jot Mare Team Marius Roman, του Διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Υποναυάρχου Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά, καθώς επίσης και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας που είχαν η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, η Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και η EUROPOL (Mobile Office), μετά την σύλληψη εννέα (09) διακινητών ως υπεύθυνους μεταξύ των άλλων για την πρόκληση του ναυαγίου που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου την 14-06-2023. Επιπρόσθετα συζητήθηκε η πορεία των περαιτέρω ερευνών που διεξάγονται από τις ανωτέρω Υπηρεσίες με σκοπό την εξάρθρωση των διεθνών εγκληματικών δικτύων διακίνησης, μεταναστών του εν θεματι περιστατικού, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε Τρίτες χώρες.

Ειδικότερα συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με την Europol και ο προσδιορισμός των περαιτέρω δράσεων , με στόχο τη διερεύνηση της εμπλοκής έτερων ατόμων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος διακίνησης των μεταναστών του περιστατικού που έλαβε χώρα στην Πύλο καθώς και έτερων υποθέσεων παράνομης διακίνησης μεταναστών.

synergasia

Σχετικές εικόνες