Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Μαρίνα Ζέας την 17/08/2023 - Θάνατος λουόμενου στην Ιτέα - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Θήρα - Απαγόρευση απόπλου σκάφους Α/Ψ στην Κεφαλληνία –

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη θαλάσσια περιοχή 2ν.μ. έξω από την Μαρίνα Ζέας την 17/08/2023, γνωρίζεται ότι ταυτοποιήθηκε η σορός.

Πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 40 ετών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ” Ιτέας Φωκίδας, 83χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Ιτέας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον ναυτικό πράκτορα Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μάλτας, ότι 59χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του πλοίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, λόγω αδιαθεσίας.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Το ανωτέρω Κ/Ζ απέπλευσε για τον λιμένα ν. Ρόδου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, ότι ιδιωτικό σκάφος Α/Ψ σημαίας Ιταλίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρίσκεται ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή ¨ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ¨ ν. Κεφαλληνίας, λόγω ζημιάς στο αριστερό μπαλόνι.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησε Ε/Γ-Τ/Ρ με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με τους τέσσερις επιβαίνοντες όλους καλά στην υγεία τους, επί του αιγιαλού.

Το ανωτέρω σκάφος, με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους Α/Ψ, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα ή αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων, από ιδιώτη, για την ύπαρξη ακυβέρνητου Ι/Φ σκάφους σημαίας Γερμανίας, στον κόλπο ¨ΜΟΥΡΟ¨ στη θαλάσσια περιοχή Λουτρού Σφακίων ν. Κρήτης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος χωρίς επιβαίνοντες, ενώ το Ι/Φ ρυμουλκήθηκε από Ε/Γ-Τ/Ρ και κατέπλευσε στον λιμένα Σφακίων, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 28 και 23 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό νοτίου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ελλιπή ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, ενώ δεν διέθεταν κάποιο άλλο νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο που να τους επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή τους σε έδαφος SCHENGEN.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53,

-67χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67,

-57χρονου, από τον λιμένα ''ΔΑΦΝΗΣ'' Αγίου Όρους στον λιμένα Ουρανούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-64χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες