Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Φλοίσβο την 20-09-2021 - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στους Παξούς - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης: Αναγνωρίστηκε από οικείο της, η σορός γυναίκας που είχε εντοπιστεί και περισυλλεχθεί από την θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. έξω από το πάρκο του Φλοίσβου την 20-09-2021. Πρόκειται για 55χρονη ημεδαπή.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους "WIND DANCER", με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα Γαΐου Παξών.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, μισό (0.5) ν.μ. ανατολικά της νότια εισόδου του λιμένα Γαΐου Παξών, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Ανωτέρω σκάφος, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους “ΨΑΡΟΓΑΤΟΣ” Λ.Π. 839, προσέδεσε με ασφάλεια στο βόρειο τμήμα νέου λιμένα Παξών.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "WIND DANCER", μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν. Π. 10032,

-55χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ι/Δ-Τ/Χ "ΜΑΡΙΑΝΗ" Τ. Σ. 119 Α',

-65χρονου, από τον λιμένα ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ" Ν.Ν. 62 και

-46χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ" Ν.Σ. 166.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή "ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ" Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.