Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με ανεύρεση σορού στη Σέριφο την 04-06-2023 – Τραυματισμός 13χρονης από σκάφος στην Πάργα – Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στην Κέρκυρα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Μύκονο –

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη θαλάσσια περιοχή ν. Σερίφου την 04-06-2023, γνωρίζεται ότι ταυτοποιήθηκε η σορός του.

Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 44 ετών.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάργας, από τον 58χρονο κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, ότι καθώς έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΛΤΟΥ” Πάργας με προορισμό τον λιμένα Πάργας, προσέκρουσε με όρθια κωπηλατική σανίδα (SUP), στην οποία επέβαινε 13χρονη αλλοδαπή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Άμεσα ο 58χρονος περισυνέλεξε και μετέφερε την 13χρονη με το ανωτέρω σκάφος στο λιμάνι της Πάργας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη γιατρό, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Καναλακίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθη ο 58χρονος για παράβαση των άρθρων 28 και 314 του Π.Κ. (σωματική βλάβη από αμέλεια).

*****

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι μία 18χρονη ημεδαπή, μετέβη για κολύμβηση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου Αργυράδων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, και έκτοτε αγνοείτο.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) περιπολικό όχημα ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν δύο εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής προς παροχή συνδρομής.

Στη συνέχεια, ένας από τους ανωτέρω εκμισθωτές, εντόπισε την ανωτέρω αγνοούμενη στην περιοχή “ΛΙΘΑΡΙΑ” Αγίου Αργυράδων, καλά στην υγεία της.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ότι κατά τον απόπλου του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ πλοίου ''SPEEDRUNNER JET 2'' Ν.Π. 12846, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιό από Πειραιά για Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Πάρο-Πειραιά, διαπιστώθηκε δυσχέρεια άπαρσης της άγκυρας λόγω εμπλοκής της στον βραχώδη πυθμένα.

Κατόπιν ελιγμών του Πλοιάρχου, απελευθερώθηκε η άγκυρα και το ''SPEEDRUNNER JET 2'' κατέπλευσε με ασφάλεια εκ νέου στον λιμένα Μυκόνου.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν 268 επιβάτες και 07 Ι.Χ.Ε οχήματα, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας από έτερο Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ πλοίο.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κατόπιν προσκόμισης του παραπάνω βεβαιωτικού, πραγματοποιήθηκε ένας μεμονωμένος πλους για λιμένα Πειραιά άνευ επιβατών.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι το Ι/Φ “ΣΑΠΦΑΪΡ” Ν. Σαρωνικού 166, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ΝΑ ν. Κέρκυρας, με επτά (07) επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το “ΣΑΠΦΑΪΡ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στην Μαρίνα Μπενιτσών ν. Κέρκυρας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχετικές εικόνες