Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη Σάμο την 30/09/2023 - Σύλληψη 2 ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Χίο - Προσάραξη Ι/Φ - ΚΑΤ σκάφους στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

ΚΑΠΝΙΚΑ ΧΙΟΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την αποβίβαση 30χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου σημαίας Παλάου βραδινές ώρες την 30/09/2023, γνωρίζεται ότι ο ανωτέρω απεβίωσε.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν, ο 35χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος και ο 41χρονος αλλοδαπός Α' μηχανικός του εν λόγω Φ/Γ πλοίου κατά παράβαση του άρθρου 15 του Π.Κ. (Έγκλημα που τελείται με παράλειψη) και του άρθρου 302 του Π.Κ. (Ανθρωποκτονία από αμέλεια).

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 26 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου σε συνεργασία με στελέχη της οικείας Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, σε διενεργούμενο έλεγχο κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Μεστών Χίου, προερχόμενο από τον λιμένα Πειραιά, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να κατέχουν μία (01) πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε εκατόν σαράντα οκτώ (148) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ως άνω ανευρεθέντα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για προσάραξη Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφους ελληνικής σημαίας, λόγω πρόσκρουσης σε βράχο πλησίον του κυματοθραύστη στη θαλάσσια περιοχή “Δρέπανο” εντός του όρμου Ηγουμενίτσας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και καταδυτικό συνεργείο, προς παροχή συνδρομής.

Αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν η πρόκληση ρήγματος στην αριστερή πλευρά των υφάλων του ιστιοφόρου και η εισροή υδάτων, όπου με τη συνδρομή του καταδυτικού συνεργείου πραγματοποιήθηκε απάντληση του συνόλου των υδάτων και στεγανοποίηση του ρήγματος.

Το Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφος παραμένει προσαραγμένο εν αναμονή εργασιών αποκόλλησης χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βύθισης του, με επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του ενώ οι υπόλοιποι έξι (06) αλλοδαποί επιβαίνοντες αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια με έτερο σκάφος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Ελαφονήσου στον λιμένα Πούντα Λακωνίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΙΛΕΝΑ” Ν.Π. 11861,

-78χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν. Ν. 67.

Σχετικές εικόνες