Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με εντοπισμό σορών στη Μυτιλήνη – Θαλάσσια ρύπανση στο Βόλο – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορών στη Μυτιλήνη την 01/03/22, γνωρίζεται ότι μία (01) ακόμη σορός άνδρα εντοπίστηκε από ομάδα Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΚΑΛΑΜΑΡΙ” - ΔΕΗ ν. Λέσβου.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, ενώ η σορός παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης εντός του εμπορικού λιμένα Βόλου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε μακροσκοπικά αλλοίωση του χρώματος της θάλασσας με φιλμ ελαιώδους ουσίας, χρώματος καφέ χωρίς οσμή, σε διάσπαρτες στοιβάδες απροσδιόριστης ποσότητας, έκτασης περίπου πενήντα (50 μ.) μέτρων μήκους επί ένα (01) μέτρο πλάτους.

Όπως διαπιστώθηκε η ουσία προήλθε από ΦΓ πλοίο, το οποίο ήταν παραβεβλημένο στην προβλήτα Νο 02 του Εμπορικού Λιμένα Βόλου.

Από τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου αναλήφθηκαν ενέργειες περισυλλογής, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου από ιδιωτική εταιρεία για την αποφυγή διασποράς της ρύπανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ΦΓ πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 51χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες