Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες και εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την 12-09-2021 - Σύλληψη αλλοδαπών στην Κέρκυρα - Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χώρα Σφακίων - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την 12.09.2021, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, 52χρονος ημεδαπός, στην παραλία "ΜΕΛΑΝΗ" Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. - Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με Α/Κ σκάφος στην θαλάσσια περιοχή "ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ" Πηλίου, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες της 11.09.2021, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας η πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή κατάλοιπα άγνωστης προέλευσης, εμβαδού επιφάνειας περίπου δέκα τετραγωνικών μέτρων (10τ.μ.), εντός του Νέου Λιμένα Κέρκυρας.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας προκειμένου ενεργοποιήσει το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, όπου προέβη στη ρίψη απορροφητικών υλικών με επιτυχή αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, απογευματινές ώρες της 11.09.2021 διαπιστώθηκε η πρόκληση νέας θαλάσσιας ρύπανσης, εμβαδού επιφάνειας περίπου δύο-τριών τετραγωνικών μέτρων (2-3τ.μ.) από πετρελαιοειδή, προερχόμενα από τον οχετό εξαγωγής καυσαερίων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, όπου και αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Μηχανικός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για παράβαση των άρθρων 3 παρ. 1α και 1, όπως τιμωρούνται με το άρθρο 13 του Π.Δ. 55/98 (ΦΕΚ 58 Α'), ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου έως αποπληρωμής προστίμου που πρόκειται να επιβληθεί.

*****

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, ο 62χρονος Πλοίαρχος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, στον λιμένα Χώρας Σφακίων, διότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ρούμελης Σφακίων προς Λουτρό Σφακίων και Χώρα Σφακίων με επιστροφή, παρέκκλινε της πορείας του προκειμένου να αποβιβάσει και να επιβιβάσει επιβάτες στην παραλία Αγίου Παύλου Σφακίων.

Προανάκριση από τον Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-44χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα Αγίας Ρούμελης Σφακίων στον λιμένα Χώρας Σφακίων, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΛΟΥΤΡΟ ΕΞΠΡΕΣ" Ν.Χ.631,

-45χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64 και

-26χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Π. 11589.