Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου άντρα στο Μαντούδι – Παροχή συνδρομής σε απεγκλωβισμό άνδρα από βραχώδη παραλία στην Κέρκυρα – Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Χαλκίδα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Μήλο –

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό του 69χρονου αγνοούμενου ημεδαπού άνδρα που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αγίας Άννας Μαντουδίου από τις βραδινές ώρες την 22-06-2024, γνωρίζεται ότι ο 69χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του τις απογευματινές ώρες χθες, από ένα επαγγελματικό αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος, στην προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή. Ο άντρας ανασύρθηκε από έτερο Ε/Π-Α/Κ σκάφος, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Μαντουδίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας για περιστατικό εγκλωβισμού ενός 23χρονου αλλοδαπού σε βραχώδη παραλία νοτιοδυτικά της βραχονησίδας «ΚΥΡΑΔΙΚΑΙΑ» στην Κέρκυρα. Στο σημείο έσπευσε ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Παλαιοκαστρίτσας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσίας για την παροχή συνδρομής από την ξηρά. Ο 23χρονος εντοπίστηκε από το ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή, καλά στην υγεία του, ενώ δήλωσε ότι δεν χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας για περιστατικό περιορισμένης εισροής υδάτων σε ένα θαλαμηγό (Θ/Γ) σκάφος σημαίας Φινλανδίας, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ελαφριά κλίση στην πλώρη του. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου με μέριμνα του φορέα διαχείρισης του λιμανιού τοποθετήθηκε ένα πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και αποκατάστασης αιτιών της εισροής των υδάτων.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήλου από τον Κυβερνήτη ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους, ότι κατά τη διάρκεια πρυμνοδέτησης στο λιμάνι του Αδάμαντα της Μήλου για την αποβίβαση επιβατών, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην κύρια μηχανή. Το σκάφος τελικά πλαγιοδέτησε σε παρακείμενη θέση και αποβίβασε με ασφάλεια τους δεκαοκτώ (18) επιβάτες του. Από το Λιμεναρχείο της Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-84χρονης, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π - Τ/Ρ «ΟΛΓΟΥΕΙΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ» Ν. Π. 7126,

-26χρονης, από το λιμάνι της Νισύρου στο λιμάνι της Καρδάμαινας Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν.Κω 40 και

-55χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες