Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου κολυμβητή στην Αίγινα - Ανεύρεση αμφορέα στο Πυθαγόρειο Σάμου

DSC_0097
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό 54χρονου αγνοούμενου ημεδαπού κολυμβητή που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μαραθώνα ν. Αίγινας από βραδινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι ο εν λόγω άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μεσημβρινές ώρες σήμερα, από παραπλέον Α/Κ σκάφος, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Η σορός του 54χρονου μεταφέρθηκε στον λιμένα Αίγινας από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου, για τον εντοπισμό αμφορέα, στη θαλάσσια περιοχή Ψιλής Άμμου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αμφορέας, ύψους εβδομήντα τεσσάρων (74) εκατοστών και διαμέτρου περίπου είκοσι εννέα (29) εκατοστών, εντοπίστηκε από λουόμενο, σε απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου δύο (02) μέτρων.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου ενημερώθηκε η Εφορία Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας, ενώ ο εν λόγω αμφορέας πρόκειται να παραδοθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου.

Σχετικές εικόνες