Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου χειριστή ιστιοσανίδας στην Πάρο - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 11 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΓΡΙΕΛΙΑ¨ ν. Λέσβου -

ΠΛΣ.
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό 42χρονου αγνοούμενου ημεδαπού χειριστή ιστιοσανίδας που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Χρυσής Ακτής ν. Πάρου από την 15-08-2023, γνωρίζεται ότι ο εν λόγω άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μεσημβρινές ώρες σήμερα και περισυνελέγη από Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ παραλίας ¨Χρυσής Ακτής¨ και Δρυονησίου ν. Πάρου.

Η σορός του 42χρονου μεταφέρθηκε στον λιμένα Πίσω Λιβαδιού ν. Πάρου, και στην συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, συνοδεία περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 11 ατόμων και τη σύλληψη του ατόμου που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή των ανωτέρω που επέβαιναν στη λέμβο σχίζοντάς την με μαχαίρι, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΓΡΙΕΛΙΑ¨ ν. Λέσβου την 17-08-2023, γνωρίζεται ότι συνελήφθη και δεύτερος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση σε κίνδυνο) και του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών).

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ» Αναβύσσου Αττικής, 81χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ» του Δήμου Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης του Ν. Κορινθίας, 75χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου-Καλαμάτας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της ν. Διάπορος Χαλκιδικής, 68χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Στη σύλληψη 48χρονου ημεδαπού, κατόπιν έγκλησης που κατέθεσε 23χρονη, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιερισσού για παράβαση του άρθρου 337 Π.Κ. (Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας).

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιερισσού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-56χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-82χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53,

-27χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Νάξου 67,

-32χρονης, από το λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53.

Σχετικές εικόνες