Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στη Θάσο την 20/09/2023 - Ανατροπή Ε/Π-Α/Κ σκάφους στο Πόρτο Λάγος - Βύθιση σκάφους στο Ναύπλιο - Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στη ν. Χίο - Διακομιδές ασθενών

DSC_0097
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό του 35χρονου αλλοδαπού αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή “ΑΡΣΑΝΑ” νοτιοανατολικά ν. Θάσου την 20/09/2023, γνωρίζεται ότι, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε ο ανωτέρω χωρίς τις αισθήσεις του σε βραχώδες σημείο στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και ανασύρθηκε από Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή κλιμακίου της οικείας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία ¨ΑΡΣΑΝΑ¨, ενώ στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους για περιστατικό ανατροπής Ε/Π-Α/Κ σκάφους με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Θάσου.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησαν Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο (02) Α/Κ σκάφη, προς παροχή συνδρομής.

Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το εν λόγω Ε/Π-Α/Κ σκάφος αναποδογυρισμένο και ημιβυθισμένο, ενώ περισυνέλεξε με ασφάλεια τους ανωτέρω επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από Α/Κ σκάφος, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή Βιστωνικού όρμου, ενώ με τη βοήθεια καταδυτικού συνεργείου πρόκειται να ανελκυστεί στην ξηρά.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, ότι στο πλαίσιο περιπολίας στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε βύθιση σε αβαθή, ερασιτεχνικού σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Καραθώνα” Ναυπλίου και σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και με μέριμνα του ιδιοκτήτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ανέλκυση του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη φορτηγού πλοίου σημαίας Τουρκίας, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Χίου, με έντεκα (11) άτομα πλήρωμα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του φορτηγού πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου. Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-58χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ'' Ν.Π. 8745,

-62χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες