Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενων στους Καλούς Λιμένες – Σύλληψη Πλοιάρχου Δ/Ξ πλοίου στην Κύθνο – Παροχή συνδρομής σε λουόμενη στη Νεάπολη Βοιών

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενων στους Καλούς Λιμένες Ν. Ηρακλείου την 25-07-2021, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή ότι ο 45χρονος αγνοούμενος ο οποίος, κατά δήλωσή του, κολύμπησε από σπηλιά που βρίσκεται σε παρακείμενο της Ιεράς Μονής Κουδουμά κόλπο μέχρι τη Μονή, ανέφερε ότι η 39χρονη, επίσης αγνοούμενη, βρίσκεται στην εν λόγω σπηλιά, καλά στην υγεία της.

Άμεσα, προς εντοπισμό της ανωτέρω, απέπλευσε ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα Τ/Χ σκάφος, το οποίο, αφού η γυναίκα εντοπίστηκε, την παρέλαβε και τη μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή. Αμφότεροι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, και στη συνέχεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ”, για περαιτέρω εξετάσεις, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.


*****

Για απείθεια, συνελήφθη ο 59χρονος Πλοίαρχος Δ/Ξ πλοίου, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμεναρχείου Κύθνου, στον λιμένα Μέριχα Κύθνου, διότι ο ανωτέρω αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δεδομένου ότι παρεμπόδιζε τον ασφαλή κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Λαυρίου προς τον λιμένα Μέριχα Κύθνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου.


*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της 25-07-21, η Λιμενική Αρχή Νεἀπολης Βοιών για ανάσυρση από τη θάλασσα 68χρονης ημεδαπής, χωρίς τις αισθήσεις της, από την κεντρική παραλία Νεάπολης Βοιών.

Η ανωτέρω ανασύρθηκε από στέλεχος του οικείου Πυροσβεστικού Κλιμακίου και με τη συνδρομή στελέχους του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόννησης (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα η 68χρονη να ανακτήσει τις αισθήσεις της και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στη νοσηλευτική μονάδα Μολάων για περαιτέρω εξετάσεις.