Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με σύλληψη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη Ρόδο την 29-04-2021 - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ στην Τήνο - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με το περιστατικό σύλληψης αλλοδαπών στη Ρόδο, βραδινές ώρες της 29-04-2021, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης εισόδου, διαμονής και διακίνησης μεταναστών, γνωρίζεται ότι οι τρεις (03) συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Επιπρόσθετα, κατά την διαδικασία της ανάκρισης προέκυψε η συμμετοχή επτά (07) επιπλέον αλλοδαπών στην εγκληματική οργάνωση, για τους πέντε (05) εκ των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Στη συνέχεια, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών από τα στελέχη Γρ. Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και συνεπεία ενδελεχών και επισταμένων ερευνών στο νησί, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας (01) εκ των πέντε (05) αλλοδαπών, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη και δεύτερος εκ των πέντε αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛ.ΑΣ. Οι έρευνες συνεχίζονται, τόσο από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου όσο και από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπολοίπων τριών από τους πέντε αλλοδαπούς για τους οποίους εκκρεμούν τα εντάλματα σύλληψης.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ'' Ν.Π. 9939, προερχόμενο από λιμένα Ραφήνας προς λιμένες Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένες Τήνου και Μυκόνου. Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν για αποβίβαση τριάντα τρεις (33) επιβάτες, δεκατέσσερα (14) Ι.Χ.Ε και δύο (02) Δ/Κ και ανέμεναν στο λιμένα προς επιβίβαση, έξι (06) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ.Ε.
*****
Στη σύλληψη μίας 26χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο , με σκοπό την παράνομη έξοδό της στο εξωτερικό. Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ – Ο/Γ ''ΑΝΑΞ'' Ν.Π. 12457, 32χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη ν Κω. Από από το Λιμεναρχείο Κω ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.