Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τα λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 04/03/22 - Θάνατος άνδρα στη Σκάλα Καλλονής – Θάνατος γυναίκας στο Ηράκλειο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός ζωντανής θαλάσσιας χελών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τα λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 04/03/22, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των εξήντα μία χιλιάδων ενενήντα εννέα ευρώ και δέκα τριών λεπτών (61.099,13€).

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για εντοπισμό 76χρονου άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, εντός της θάλασσας, πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πολυχνίτου ν. Λέσβου.

Ο άνδρας ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην ξηρά, όπου μετέβη ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Πολυχνίτου με ιατρό, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατό του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για ύπαρξη σορού, στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλιακής Λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου, σε απόσταση 15 μέτρων από το κρηπίδωμα.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και αφού εντόπισαν την ανωτέρω σορό, η οποία έφερε ενδύματα και υποδήματα, την μετέφεραν, αρχικά σε προβλήτα του λιμένα Ηρακλείου και στη συνέχεια στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών του ΠΑ.Γ.Ν.Η., όπου και αναγνωρίστηκε από οικείο πρόσωπο. Πρόκειται για 45χρονη ημεδαπή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, καθώς και τοξικολογική εξέταση.

*****

Στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο έφερε πλαστές σφραγίδες εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη δυο αλλοδαπών ηλικίας 36 και 23 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, στερούμενο σφραγίδας και θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ ο 23χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε έγγραφα τα οποία ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Επιπλέον, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του 23χρονου σε βάση δεδομένων, υπήρχε εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-58χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Λακκί ν. Λἐρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-32χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745 και

-72χρονου και 75χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745,

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε ζωντανή μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αλεποχωρίου, όπου με μέριμνα των στελεχών του Λιμεναρχείου Κορίνθου περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Σχετικές εικόνες