Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα και απείθεια στο Ηράκλειο την 13/10/2022 – Θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στη Θεσσαλονίκη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα –

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων και για απείθεια στο Ηράκλειο, μεσημβρινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων σαράντα έξι ευρώ και εξήντα δύο λεπτών (4.646,62€).

*****

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου χιλίων (1000) τετραγωνικών μέτρων, αποτελούμενη από ιριδίζον αυτοδιαλυόμενο φιλμ πετρελαιοειδών, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, σε δύο (02) τμήματα, εκατέρωθεν τεχνητής νησίδας ιδιωτικής εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν οι Πλοίαρχοι των πλοίων που βρίσκονταν στην εν λόγω περιοχή, καθώς και η εταιρεία της τεχνητής νησίδας, για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, ενώ από την εν λόγω εταιρεία πραγματοποιήθηκε πόντιση πλωτού φράγματος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης με τη συνδρομή τριών περιπολικών σκαφών Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., με ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ανωτέρω φιλμ πετρελαιοειδών έχει διασπαστεί χωρίς ίχνη. Επιπλέον, ελήφθησαν δείγματα από παρακείμενα πλοία προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες την 12-10-2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, να προσπαθεί να κρυφτεί σε Φ/Γ όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπλέον, την 13-10-2022 κατά την δακτυλοσκόπηση του 22χρονου αλλοδαπού από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι είναι προσεσημασμένος και έχει δακτυλοσκοπηθεί στο παρελθόν με διαφορετικά στοιχεία, ενώ κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε βάση δεδομένων, υπήρχε εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργείται προανάκριση.

Επίσης, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 45, 72 και 19 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 45χρονη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 72χρονη ως συνεπιβάτιδα μετέφεραν από κοινού τον 19χρονο, ο οποίος στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων, κρυμμένο στον χώρο των αποσκευών του εν λόγω οχήματος με σκοπό να τον μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 48χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του νότιου εμπορικού λιμένα Χαλκίδας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Σχετικές εικόνες