Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Χαλκίδα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πόρο - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σάμο - Διακομιδή ασθενούς

Σύλληψη δύο ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Χαλκίδα
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σχετικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη την 01/10/21, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των έξι χιλιάδων οκτακοσίων έξι ευρώ και σαράντα τριών λεπτών (6.806,43€).


*****

Στη σύλληψη ενός 29χρονου και ενός 63χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν σε έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε ο 29χρονος, ο οποίος μετέφερε καπνικά προϊόντα διαφόρων επωνυμιών. Συγκεκριμένα μετέφερε τετρακόσια (400) πακέτα τσιγάρων και τριάντα (30) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη, οι οποίες στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στην συνέχεια, εντοπίστηκε και ο 63χρονος, οποίος κατείχε και παρέδωσε στον 29χρονο τα καπνικά προϊόντα προκειμένου να τα μεταφέρει.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε όχημα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΙΧ” Ν.Π. 9523 ότι, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σπέτσες για Ύδρα - Πόρο - Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Το Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο, κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Πόρου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια εβδομήντα πέντε (75) επιβάτες.

Με μέριμνα της εταιρείας προωθήθηκαν στον προορισμό τους οι αποβιβασθέντες εβδομήντα πέντε (75) επιβάτες καθώς και οι είκοσι πέντε (25) επιβάτες που ανέμεναν στον λιμένα Πόρου.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου, ενώ με την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ένας μεμονωμένος πλους για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος προς αποκατάσταση της εν λόγω βλάβης.


*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος, με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου Σάμου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ο επιβαίνων του οχήματος είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, με τη βοήθεια ιδιώτη.

Ο ανωτέρω αρχικά διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου και έπειτα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης ένας δύτης καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, για την ανεύρεση τυχόν επιπλέον επιβαινόντων ενώ το όχημα ανελκύθηκε από ιδιωτική εταιρεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV" N.N. 64, 56χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες