Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο - Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Σάμο

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 02.05.2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών (1374,54 €).

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 32 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από τον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα χωρίς τη νόμιμη θεώρηση (VISA), ενώ σε περαιτέρω έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε η παράνομη είσοδος τους στη χώρα κατά παράβαση του Ν. 5038/2023 ''Κώδικας Μετανάστευσης''.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για περιστατικό τραυματισμού επιβάτιδος επί του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ'' Ν.Η. 44, κατά την διάρκεια του πλου του, με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η 84χρονη επιβάτιδα κατά την διάρκεια αποβίβασης της τραυματίστηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, λόγω πτώσης της σε εσωτερική σκάλα του πλοίου. Η τραυματίας παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σάμου από ιδιώτη, για εντοπισμό πυρομαχικού υλικού, στην θαλάσσια περιοχή ν. Σαμιοπούλας νότια ν. Σάμου, πιθανόν τύπου οβίδας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με έντονη οξείδωση λόγω παλαιότητας.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου πρόκειται να τοποθετηθεί, στο εν λόγω σημείο, πλωτός σημαντήρας, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

Σχετικές εικόνες