Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 29/03/2026 – Εντοπισμός και διάσωση 34 αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη ημεδαπού στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπής στην Κω – Διακομιδές ασθενών

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (1)
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα τις βραδινές ώρες την 29.03.2026, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των οκτακοσίων πενήντα εννέα ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών (859,54€).

*****

Τις απογευματινές ώρες την 30.03.2026, ένα Περιπολικό πλοίο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΛΙΘΕΑ» της Σάμου, ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος.

Το Τ/Χ σκάφος κατελήφθη να αποβιβάζει άτομα σε βραχώδη ακτή και ακολούθως επιχείρησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια. Οι δύο χειριστές του, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, πραγματοποίησαν ελιγμό αναστροφής, προσάραξαν το σκάφος στην ακτή και διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το πλήρωμα του ΠΛΣ προέβη στον εντοπισμό και την περισυλλογή επτά (07) αλλοδαπών. Ένας εξ αυτών (υπήκοος Αφγανιστάν) εντοπίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση και έχρηζε άμεσης ιατρικής βοήθειας. Από το πλήρωμα του ΠΛΣ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διενεργήθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον λιμένα Καρλοβασίου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΝΕΙΟ», όπου και παραμένει νοσηλευόμενος. Οι υπόλοιποι έξι (06) αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ προκειμένου να μεταφερθούν στο ΚΕΔΝ Σάμου. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και έρευνας συμμετείχαν επίσης δύο επιπλέον Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Σάμου, καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ από ξηράς.

Σε συνέχεια των ερευνών, τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της ΕΛ.ΑΣ., με τη συνδρομή στελεχών παράκτιας επιτήρησης της δύναμης FRONTEX, εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή επιπλέον είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς. Οι εν λόγω οδηγήθηκαν στο ΚΕΔΝ Σάμου, πλην ενός (υπηκόου Σουδάν), ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο χειριστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 51χρονος ημεδαπός οδηγός φορτηγού (Φ/Γ) οχήματος για παράβαση του άρθρου 46 παρ. 7γ του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας «Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών» από στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Τζελέπη. Συγκεκριμένα, σε τροχονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε από τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στην περιοχή της Ακτής Ηετίωνα του λιμένα Πειραιά πριν τον απόπλου ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου, ο 51χρονος οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοολομέτρηση και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν στον οδηγό οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κω προέβησαν στη σύλληψη μίας 26χρονης αλλοδαπής (υπήκοος Μαρόκου) για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδος, έξοδος και παραμονή στη χώρα», του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 5038/2023 «Παράνομη κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου» και του άρθρου 216 παρ. 2 του Π.Κ. «Πλαστογραφία». Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό λιμένα της Κω, η 26χρονη κατείχε και επέδειξε έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-59χρονου, από το λιμάνι των Ψαρών στο λιμάνι των Λημνιών Χίου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-84χρονης, από το λιμάνι της Ανάφης στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.N. 67 και

-87χρονης, από το λιμάνι της Αμοργού στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ – Δ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ III» Ν.N. 62.

Σχετικές εικόνες