Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά και λαθραία καπνικά προϊόντα στη Χίο την 08/04/2023 – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Πρέβεζα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στη Μύκονο– Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά και λαθραία καπνικά προϊόντα στη Χίο την 08/04/2023, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ και εξήντα τριών λεπτών (153,63€).

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “BALOO” σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Κέφαλου Αμβρακικού Κόλπου.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν. Πρεβ. 134, ενώ το ανωτέρω Ι/Φ αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και συνοδεία του Π.Λ.Σ. κατέπλευσε με ασφάλεια σε λιμένα Πρέβεζας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την Λιμενική Αρχή Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “BALOO” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας και ασφαλιστηρίου συμβολαίου , συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νέο λιμένα ν. Μυκόνου, από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-56χρονου, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-91χρονης, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» N.N. 64.

Σχετικές εικόνες