Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος στην Ηγουμενίτσα για λαθραία τσιγάρα – Σύλληψη 2 ατόμων στη Λέσβο - Διακομιδές ασθενών

ΟΣΤΡΑΚΑ_ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος στην Ηγουμενίτσα για λαθραία τσιγάρα την 14/01/2024, γίνεται γνωστό ότι το σύνολο των δασμών και φόρων της κατασχεθείσας ποσότητας λαθραίων τσιγάρων ανέρχεται στο ποσό των τριών χιλιάδων επτακοσίων σαράντα τριών ευρώ και εξήντα ενός λεπτών (3.743,61€).


*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τις απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 36 ετών, για παράβαση του άρθρου 27 παρ. 3 του Ν. 4235/2014 (Παραγωγή και μεταφορά με σκοπό τη διάθεση ακατάλληλων για κατανάλωση οστράκων), ενώ ο 36χρονος και για παράβαση των άρθρων 88 παρ. 4 και 94 παρ. 1 του ΚΟΚ, για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 470 κιλά ελλιπομεγέθη όστρακα του είδους χάβαρα (modiolus barbatus), μικρότερα των 5 εκατοστών (από 2,5 έως 3 εκ.), κατά παράβαση του αρ. 2 παρ. 2 του ΠΔ 86/1998 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Τα παραπάνω όστρακα εκφορτώθηκαν σε μη καθορισμένο λιμένα κατά παράβαση του αρ. 22 ΚΑΝ (ΕΚ) 1967/2006, καθώς διαπιστώθηκε ότι αλιεύθηκαν από σκάφος οστρακαλιείας που χρησιμοποιεί αργαλειό(DRB). Επιπρόσθετα κατά τον έλεγχο δεν ανευρέθηκαν παραστατικά εμπορίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να καταστραφούν.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-86χρονης, από το λιμάνι Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-94χρονου, από το λιμάνι της Μήλου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘’ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V‘’ Ν.Ν. 67,

-80χρονου, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘’ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V‘’ Ν.Ν. 67,

-39χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-87χρονου και 47χρονου, από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με το ιδιωτικό Τ/Χ “ΣΗ ΣΟΣ” Τ.Λ. 325.

Σχετικές εικόνες