Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα την 21.11.2022 - Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα -Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα -

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.jpg
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα, πρώτες πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των έξι χιλιάδων σαράντα οκτώ ευρώ και τριάντα επτά λεπτών (6.048,37€).

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 18 και 19 ετών, καθώς και του 40χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

*****

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα, ενώ υπήρχε καταχώριση εις βάρος του με το μέτρο άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 26χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού ''Π. Κουντουριώτη'', εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σιγρίου, από τον ιδιοκτήτη Α/Κ - Ε/Π σκάφους, για τον τραυματισμό 35χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη μέλους πληρώματος του σκάφους.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση του στο κατάστρωμα του εν λόγω σκάφους και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ - Ο/Γ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ" Ν.Π. 12287 και

-47χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV" Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες