Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη ατόμων στην Πύλο την 18-09-2023 - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίων σε λιμένες Μυκόνου και Νάξου - Σύλληψη άνδρα στο Ηράκλειο - Διακομιδή ασθενούς

ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την σύλληψη δύο ημεδαπών 36 και 19 ετών από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου την 18-09-2023 για παράβαση του άρθρου 313 του Π.Κ.(Συμπλοκή), γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν και οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 70 και 51 ετών. *****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Τ/Χ πλοίου ¨ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ¨ Ν.Π. 10328 στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για λιμένα ν. Νάξου.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα ν. Μήλου προς λιμένες ν. Σίφνου, ν. Πάρου, ν. Μυκόνου, ν. Νάξου, ν. Κουφονησίου, ν. Αμοργού, ν. Θήρας, ν. Φολεγάνδρου και ν. Μήλου.

Για το εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς επιβίβαση από τον λιμένα ν. Μυκόνου πενήντα τρεις (53) επιβάτες, οι οποίοι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο.

Επίσης, ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Τ/Χ πλοίου ¨ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ 2¨ Ν.Π. 10571 στον λιμένα ν. Νάξου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Πάρου.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα ν. Φολεγάνδρου, προς λιμένες ν. Θήρας, Καταπόλων ν. Αμοργού, ν. Κουφονησίου, ν. Νάξου, ν. Μυκόνου, ν. Νάξου ν. Πάρου, ν. Σίφνου, ν. Μήλου.

Για το εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς επιβίβαση από τον λιμένα ν. Νάξου επτά (07) επιβάτες.

*****
Στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του άρθρου 5 παρ. 1 του Ν. 456/1976 ¨περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων¨.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω προέβη σε ρίψη ερυθρής φωτοβολίδας αλεξίπτωτου, εντός του λιμένα Ηρακλείου, η οποία στη συνέχεια προσγειώθηκε σε Ε/Γ - Ο/Γ - Τ/Χ πλοίο, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο σε προβλήτα του λιμένα, κενό επιβατών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε υλικές ζημιές.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 38χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες