Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη την 07/10/21 - Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θάσο - Προσάραξη

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη την 07/10/21, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των διακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ και τριών λεπτών (298,03€).

*****

Στη σύλληψη ενός 63χρονου ημεδαπού προέβησαν πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την διάρκεια εκφόρτωσης Φ/Γ οχημάτων μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Μυτιλήνης, προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.

Στη συνέχεια, μετά την παραλαβή του δέματος στο Σιγρί από τον ανωτέρω 63χρονο, αυτός ακινητοποιήθηκε ενώ πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Σιγρίου και της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στον εν λόγω δέμα, όπου εντοπίστηκαν δύο (02) νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες συνολικά δύο κιλά και εβδομήντα πέντε γραμμάρια (2.075,00 γρ.) καπνού, χωρίς να φέρουν ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνού.

*****

Στη σύλληψη δυο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 37 και 43 ετών προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στερούνταν σφραγίδας και θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

*****

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΗΣ" Ν.Π. 11066 σημειώθηκε απογευματινές ώρες χθες στον λιμένα Θάσου, κατά την διάρκεια του κατάπλου του στον οικείο λιμένα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κεραμωτής προς τον λιμένα Θάσου, με 06 επιβάτες και 05 οχήματα. Από την πρόσκρουση στο κρηπίδωμα προκλήθηκαν εκδορές χρώματος και κοίλωμα στο αριστερό πρωραίο μέρος του πλοίου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε περιουσία τρίτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους "ΑΡΤΕΜΙΣ" Ν.Π. 11971, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Μώλου ν. Ιθάκης.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ" Ν.Λ. 193, από τον λιμένα Βαθέως Ιθάκης με στέλεχος της οικίας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το ιστιοφόρο και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Το "ΑΡΤΕΜΙΣ" εντοπίστηκε εντός του Κόλπου Σκίνου Ιθάκης, αποκολλήθηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το "ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ", στον λιμένα Βαθέως Ιθάκης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 66χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης