Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραία καπνικά προϊόντα στην Καβάλα την 14-03-2023 – Αλιευτικός έλεγχος στο Πέραμα και στην Καβάλα – Διακομιδές ασθενών

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραία καπνικά προϊόντα στην Καβάλα την 14-03-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται συνολικά στο ποσό των πεντακοσίων δέκα οκτώ ευρώ και σαράντα τεσσάρων λεπτών (518,44€).

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Λιμενική Αρχή Περάματος, πρωινές ώρες την 15-03-2023, στον χερσαίο χώρο του λιμένα αλιέων Περάματος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη επιμελώς κρυμμένων τεσσάρων (04) δεμάτων διχτυών μονόκλωνων από μεσηνέζα (μονοφίλαμεντ).

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δίχτυα συνολικού μήκους πεντακοσίων (500) μέτρων, αγνώστου ιδιοκτήτη, η χρήση των οποίων απαγορεύεται σε όλη την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 1094/1977 (ΦΕΚ 356 Α΄), τα οποία κατασχέθηκαν και πρόκειται να καταστραφούν.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας στην περιοχή Βρασίδας Νέας Περάμου Καβάλας, εντοπίστηκε και συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός να έχει αλιεύσει αλιεύματα του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ” ογδόντα πέντε (85) τεμαχίων και συνολικού βάρους πέντε κιλών και τριακοσίων γραμμαρίων (5,3 kg) υπολειπόμενου βάρους ανά τεμάχιο και χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.N. 64 και

-15χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες