Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την αναγνώριση σορού άνδρα στα Καρδάμαινα - Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο Κρήτης - Αλιευτική παράβαση σε σκάφος στην Σκάλα Καλλονής Μυτιλήνης - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Συνέχεια Ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε η σορός του άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων που ανασύρθηκε σε οικείο προβλήτα, εντός του Λιμενίσκου “ΛΙΜΝΙΩΝΑ ΚΕΦΑΛΟΥ” ν. Κω, με την συνδρομή στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 18 Ιανουαρίου 2022.

Πρόκειται για 86χρονο ημεδαπό.

*****

Πρόσκρουση του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π. 11520 σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του στον λιμένα Ηρακλείου, με 88 επιβάτες, 62 Ι.Χ. και 122 Φ/Γ.

Το πλοίο, προσέκρουσε με την πλώρη του στον προβλήτα ένα (01), με αποτέλεσμα την πρόκληση στρέβλωσης και εκδορών του εξωτερικού περιβλήματος της δεξιάς μάσκας, μήκους τριών (03) μέτρων περίπου και σε ύψος 1,70 μέτρων από την ίσαλο γραμμή. Επιπροσθέτως, στο ίδιο ύψος, προκλήθηκε ρήγμα, μήκους τριάντα (30) εκατοστών περίπου μεταξύ των νομέων της δεξιάς δεξαμενής έρματος.

Οι επιβάτες και τα οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο στον οικείο λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων – περιπολιών που διενεργούν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Καλλονής Μυτιλήνης, βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση κατά τον κατάπλου ενός επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους παράκτιας αλιείας ελληνικής σημαίας στο αλιευτικό καταφύγιο Παρακοιλών Καλλονής.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκε η προαναφερθείσα αλιευτική παράβαση που αφορά στην εκφόρτωση αλιεύματος οστράκων του είδους ΄΄ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ’’, συνολικού βάρους πεντακοσίων πενήντα κιλών (550kgr), τα οποία είχαν αλιευθεί με το αλιευτικό εργαλείο ‘’ΑΡΓΑΛΕΙΟ’’ σε μη καθορισμένο λιμένα εκφόρτωσης.

Τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν από την οικεία Λιμενική Αρχή και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν στην θάλασσα.

*****

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, ένας 49χρονος αλλοδαπός και μία 42χρονη αλλοδαπή, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη σε επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο εξωτερικό, ο 49χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του αλλά και για την 42χρονη καθώς και για τα τρία (03) ανήλικα τέκνα τους, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα χθες, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 65χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.