Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την αναγνώριση σορού άνδρα στη Χαλκίδα - Ακυβερνησία ταχύπλοου σκάφους στο Σαρωνικό - Βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στη Στυλίδα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στα Χανιά - Τροχαίο ατύχημα με

DSC_0099
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε η σορός άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, πλησίον της παλαιάς γέφυρας στη Βοιωτική Ακτή, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, απογευματινές ώρες της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022.

Πρόκειται για 39χρονο ημεδαπό.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του ταχύπλοου σκάφους «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» Λ.Τ. 307, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2 ναυτικά μίλια από τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω ταχύπλοο με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ στο σημείο βρισκόταν και το Ε/Γ σκάφος «ΜΠΛΟΥ ΣΠΙΝΤ» Τ.Σ. 3779, το οποίο με την συνδρομή του αλλά και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» κατέπλευσε με ασφάλεια στη Δ' μαρίνα της Γλυφάδας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ».

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας από ιδιώτη, για βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους, εντός του λιμένα στο αλιευτικό καταφύγιο «ΡΑΧΩΝ».

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τη βύθιση του ερασιτεχνικού σκάφους «ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Λ.Σ. 2615, ενώ ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη για την άμεση ανέλκυση του εν λόγω σκάφους. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε παρουσιάσθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού και μίας 19χρονης αλλοδαπής προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Επιτελικού της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος αλλοδαπός, που συνόδευε την 19χρονη αλλοδαπή, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν επέτρεπε τη νόμιμη παραμονή της σε χώρο SCHENGEN.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Σούδας, όταν ελκυστήρας με οδηγό έναν 49χρονο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα σε δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν ημεδαπό, ο οποίος ήταν μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ» Ν.Χ. 31.

Αποτέλεσμα του εν λόγω περιστατικού ήταν ο τραυματισμός του δίκυκλου οδηγού, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 49χρονος.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Πόρου, μεταξύ ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος με οδηγό έναν ημεδαπό και ενός δίκυκλου οχήματος με οδηγό μια ημεδαπή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενική Αρχής Πόρου, ενώ αποτέλεσμα του εν λόγω περιστατικού ήταν ο τραυματισμός της οδηγού του δίκυκλου οχήματος, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η ημεδαπή οδηγός λόγω έλλειψης άδειας οδήγησης, ενώ επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.N. 64,

-κοριτσιού ενός έτους και έξι μηνών, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56,

-82χρονης, από το λιμένα ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-82χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745,

-81χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25,

-52χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και

-52χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες