Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την αναγνώριση σορού γυναίκας στον Άλιμο - Θάνατος άντρα στο Γαλαξίδι - Μηχανική Βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Κατάκολο – Μεταφορά υπεράριθμων επιβατών στην Αλόννησο -Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Σέριφο και την Κόρινθο - Δια

1
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε η σορός γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων, η οποία εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της, βραδινές ώρες χθες, στην θαλάσσια περιοχή του Αλίμου.

Πρόκειται για 74χρονη ημεδαπή.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Χηρόλακα Γαλαξιδίου Φωκίδας, 85χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμενικό Τμήμα Γαλαξιδίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Κατάκολου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή ενός (01) ν. μ. έξω από τον λιμένα, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Λάντζα «ΜΙΜΗΣ» Ν.Κ. 24, το οποίο εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Κατάκολου, συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Κατάκολου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου, κατόπιν διενέργειας ελέγχου καταμέτρησης επιβαινόντων σε Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος που διενεργεί πλου από λιμένα ν Σκιάθου σε λιμένες ν. Σκοπέλου και ν. Αλοννήσου, διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος έφερε 14 υπεράριθμους επιβάτες, σύμφωνα με το ισχύων πιστοποιητικό ασφαλείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ανωτέρου σκάφους, ενώ απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι την αποβίβαση των υπεράριθμων επιβατών.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, για τον εντοπισμό πιθανού πολεμικού υλικού (πιθανόν δύο τεμάχια), στη θαλάσσια περιοχή Τσιλιπάκι (Άσπρος Κάβος) ν. Σερίφου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε από λουόμενο ότι στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκε πιθανό πυρομαχικό υλικό, σε βάθος περίπου 16 μέτρων, σε φυκώδη περιοχή. Με την συνδρομή καταδυτικού συνεργείου, εν λόγω υλικό εντοπίστηκε σε απόσταση 40 μέτρων από βραχώδη περιοχή.

Από τη Λιμενική Αρχή Σερίφου, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες, ενώ στο σημείο τοποθετήθηκε σημαντήρας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, για τον εντοπισμό ενός (01) πυρομαχικού υλικού (πιθανόν χειροβομβίδα), Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οξειδωμένο σε βραχώδη βυθό σε βάθος δύο μέτρων από παραλία λουόμενων, πλησίων λίμνης Ηραίου Κορινθίας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-53χρονης, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-62χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745,

-21χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα Όρμου Φηρών ν. Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΕΓΚΑ ΣΤΑΡ» Ν. Θήρας 147,

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες