Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Θεσσαλονίκη την 14/05/22 - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΟΓ-ΤΧ πλοίου στη Σέριφο - Θάνατος γυναίκας στη Χίο - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

ΥΝΑΝΠ (1)
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε από οικείους του, η σορός άνδρα που ανασύρθηκε την 14/05/22 στη θαλάσσια περιοχή Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 90 ετών.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου “CHAMPION JET 1”, σημαίας Κύπρου. για μηχανική βλάβη στη δεξιά εσωτερική κύρια μηχανή.

Ειδικότερα, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς τον λιμένα Σερίφου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στο ηλεκτρονικό σύστημα στροφών της δεξιάς εσωτερικής κύριας μηχανής. Εν συνεχεία, το “CHAMPION JET 1”, κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Σερίφου και αποβίβασε εξήντα εννέα (69) επιβάτες και έντεκα (11) Ι.Χ.Ε., εκ των τετρακοσίων δώδεκα (412) επιβατών και σαράντα εννέα (49) Ι.Ε.Χ., που είχαν επιβιβαστεί από τον λιμένα Πειραιά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ μετά την προσκόμιση αντίστοιχου βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Βροντάδου ν. Χίου, 79χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΕΛΙΟΣ'' Ν.Ι. 16, 96χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ''ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ'', εντοπίστηκε νεκρή, στην παραλία “ΝΗΣΕΛΙΑ” ν. Λέσβου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ''ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ'', εντοπίστηκε νεκρή, στην περιοχή “ΜΩΛΟΣ” Π. Φώκαια.

Από την Λιμενική Αρχή Παλαιάς Φώκαιας, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες