Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Τήνο την 28/12/2021 – Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Ρόδο – Τροχαίο ατύχημα στη Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Τήνο την 28/12/2021, γνωρίζεται ότι σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες διασωθέντων, ο εν λόγω άντρας επέβαινε στο σκάφος που βυθίστηκε την 24/12/2021 στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της ν. Πάρου.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 28/12/2021, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Φ/Γ πλοίο ''SUM'' σημαίας Παναμά, βρίσκεται ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Ρόδου, με έντεκα (11) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ ''ΠΟΘΗΤΟΣ'', το οποίο, πρωινές ώρες χθες, ανέλαβε τη ρυμούλκηση του εν λόγω Φ/Γ πλοίου προς τα έναντι τουρκικά παράλια.


*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν δίκυκλο όχημα με 27χρονο αλλοδαπό οδηγό συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με 63χρονη ημεδαπή οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 27χρονου.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες οι παρακάτω διακομιδές ασθενών:

- βρέφους 12 ημερών από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25 και

- 80χρονου από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΓΛΗ Ι'' Ν. Πειραιά 8745.