Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Αίγιο την 27/03/23 - Αεροδιακομιδή αλλοδαπού ναυτικού από εμπορευματοκιβωτίου πλοίου στο Ηράκλειο - Δυσλειτουργία κύριας μηχανής Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μήλο - Διακομιδές

DSC_0087
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, η σορός άνδρα που εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες την 27/03/2023, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΛΥΚΗΣ» Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας. Πρόκειται για 71χρονο ημεδαπό.

*****

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ιεράπετρας και Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 29χρονος αλλοδαπός ναυτικός εμπορευματοκιβωτίου πλοίου σημαίας Λιβερίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 22 ν.μ. νοτιοανατολικά Ιεράπετρας ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε τον 29χρονο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος παρελήφθη από προσωπικό του ΕΚΑΒ έχοντας πλήρως τις αισθήσεις του.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ» Ν.Π. 12331, ότι η προπέλα του εν λόγω πλοίου μπλέχτηκε με σχοινιά στη θαλασσιά περιοχή «ΠΟΛΛΩΝΙΩΝ» ν. Μήλου με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της μιας κύριας μηχανής.

Εν συνεχεία, ο πλοιοκτήτης του Ε/Π-Α/Κ «ΚΑΠ. ΓΙΑΝΝΗΣ» Ν.Μ. 03, ενημέρωσε την οικεία Λιμενική Αρχή ότι το «ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ» επακούμβησε το εν λόγω αλιευτικό σκάφος, ενώ ήταν αγκυροβολημένο προξενώντας του υλικές ζημίες. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι ιδιώτης δύτης είχε ήδη προβεί στην απεμπλοκή των σχοινιών από το Ε/Γ-Ο/Γ “ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ” με αποτέλεσμα την επαναλειτουργία της μηχανής και τον ασφαλή κατάπλου σε παρακείμενο προβλήτα αποβιβάζοντας τρεις επιβάτες και ένα όχημα. Επίσης το Ε/Π-Α/Κ «ΚΑΠ. ΓΙΑΝΝΗΣ» προσέδεσε αυτοδύναμα στον κεντρικό προβλήτα «ΠΟΛΛΩΝΙΩΝ». Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων πλοίων, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-52χρονου, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-48χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» Ν.Π. 11234.

Σχετικές εικόνες