Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Λαύριο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Ρέθυμνο - Αλιευτικός έλεγχος στην Κάρυστο

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή “ΧΡΥΣΟ ΦΕΓΓΑΡΙ” Λαυρεωτικής, μεσημβρινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Πρόκειται για 88χρονο ημεδαπό.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου για ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους σημαίας Γερμανίας, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης των ιστίων, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. βόρεια του λιμένα Ρεθύμνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το Ι/Φ κατέπλευσε ασφαλώς, με ιδία μέσα, στην μαρίνα Ρεθύμνου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες την 17-10-2023, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρύστου, εντοπίστηκε Α/Κ σκάφος στον λιμένα Καρύστου, να έχει αλιεύσει εβδομήντα επτά (77) κιλά ιχθύες, του είδους “merluccius merluccius” (μπακαλιάρος), διαστάσεων 10-12εκ., μεγέθους κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20εκ.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ το σύνολο των αλιευμάτων κατασχέθηκε.

Σχετικές εικόνες