Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού άνδρα την 20/08/2022–Θάνατος λουόμενου στο Παράλιο Άστρος–Μηχανική βλάβη ΤΡ σκάφους στη Θάσο–Τραυματισμός ναυτικού στη Χίο–Ακυβερνησία ΑΚ σκάφους στην Κω

DSC_3393
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής την 20/08/22, γνωρίζεται ότι, μετά τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και έρευνας από την αρμόδια Υπηρεσία ΕΛ.ΑΣ., τακτοποιήθηκε η εν λόγω σορός. Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 71 ετών.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''Ατσίγγανος'' του Παράλιου Άστρους Βόρειας Κυνουρίας, 82χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Άστρους όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θάσου, για ακυβερνησία Τ/Ρ – Ι/Φ σκάφους με έξι επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Θάσου.

Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα ν. Θάσου με ασφάλεια όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Διενεργείται προανάκριση από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ότι ημεδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας Υπάρχου) του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου "ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ" Ν.Π. 11520, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω, για περιστατικό ακυβερνησίας του Α/Κ “ΦΙΛΙΤΣΑ” Ν.Κω 329, λόγω μηχανικής βλάβης, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας ν. Κω.

Στο σημείο έσπευσε προς παροχή συνδρομής ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΘΕΟΧΑΡΗΣ” Σ.Κω 58, το οποίο ρυμούλκησε το “ΦΙΛΙΤΣΑ” στον λιμένα Μαδρακίου ν. Κω, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Κω, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Α/Κ σκάφους, μέχρι την επιθεώρησή του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες